Сашка Василева от Русе е работила в УМБАЛ - КаневМедицинска сестра се оплака,

...
Сашка Василева от Русе е работила в УМБАЛ - КаневМедицинска сестра се оплака,
Коментари Харесай

Медицинска сестра: Уволниха ме насила!

Сашка Василева от Русе е работила в УМБАЛ - Канев

Медицинска сестра се оплака, че е станала жертва на дискриминация в русенската болница.

Г-жа Василева декларира, че е уволнена от работа без нейно желание и без предупреждение. Медицинската сестра се оплаква, че колежките ѝ са я обиждали, тъй като била от ромски генезис.

" Сега аз би трябвало да напусна страната и да си диря работа извън България, тъй като тук очевидно се прогресира единствено с злословия и интриги. ", споделя още госпожа Василева.

Представяме ви цялото писмо, което Сашка Василева изпрати до редакцията на Dunavmost:

" Здравейте, свързвам се с вас, тъй като не ми остана различен избор. Уволнена съм от работа, без мое предпочитание и без предупреждение.

Казвам се Сашка Василева от град Русе, на 24 години. Работех 6 месеца като здравна сестра във Второ вътрешно поделение по ендокринология и заболявания на обмяната към УМБАЛ Канев. Вършех си работата съзнателно и отговорно, само че мои колежки постоянно ме укоряваха и упрекваха, тъй като не съм общувала с тях и не съм седяла с тях по време на отмора, само че аз не съм длъжна, а и не желаех да контактувам с тях с изключение на по обвързване и по работа.

Цялата конспирация потегли оттова, че аз съм била леден човек, неразговорлив, дразнеше ги наличието ми, парфюмът ми, облеклата ми, всичко. Това ми го сподели началникът на отделението.

Случвало ми се е да закъснея за работа, само че по-късно съм си отработвала часовете. Много пъти съм стояла след работно време.

Колежките ми ме обиждаха, че съм от ромски генезис, псуваха ме „ на майка “, а синът на началника, който е специализант, отхвърляше да влиза при пациентка, която имаше въшки. Началникът на отделението е негов татко, те двамата не могат да пишат декурзуси и терапия, постоянно се допитваха до други специализанти и лекари да вземем за пример „ какъв брой единици инсулин да се сложи на даден пациент “. Много пъти съм ги чувала по какъв начин татко наследник си приказват, сега звънят от незабавно поделение за приемане на пациент, а те си споделят „ не вдигай телефона, дано нощната промяна да го одобри, на нас ни остава малко до привършване на промяната “.

Колежките мед. сестри също действаха по този метод - постоянно обиждаха пациентите, които са от ромски генезис. Много пъти съм постъпвала на промяна и пациентите нямаха периферен венозен източник, само че все пак не съм се карала с сътрудниците, не съм го повдигала на проблем, само че аз в случай че оставех пациент без венозен път, ми повишаваха звук с думите, че не съм почтена да бъда здравна сестра, че аз не си правя качествено работата. Но по тази причина ли пациентите все желаят да ме почерпят, тъй като са останали удовлетворени от мен и моите грижи.

Когато отидох при основната мед. Сестра, с цел да ѝ обясня за тези случаи, тя ми обърна тил и ми сподели „ не ме занимавай с твоите нелепости “ и по тази причина си разреших да потърся вас. Като ѝ споделих, че всички тези думи ще ги кажа отвън болничното заведение, пред телевизия и обществени медии, тя ми увеличи звук и сподели „ коя си ти да ме заплашваш “. Аз отново ѝ отвърнах: какъв е този шеф, той не мисли за бъдещето на отделението. Там са останали единствено сестри в пенсионна възраст, просто въпрос на време е те да изоставен, тъй като са възрастни. Вместо да остават да работят млади фрагменти като мен, те ги гонят. Насила ме накараха да напиша заявката си. В противоположен случай нямаше да ми бъдат изплатени заплатите. Аз не желаех да напусна и не желаех да стигам до тук, само че те ме принудиха, тъй като никой не пожела да чуе моята позиция.

Сега поради всички тези интриги аз би трябвало да напусна страната и да си диря работа другаде, отвън България, тъй като тук очевидно единствено с злословия и интриги се прогресира, а аз съм отговорна, че не съумях да вляза в колектива с тези качества, които изрично отхвърлям да възприема.

Ето, това ми се случи, да ме уволнят, тъй като съзнателните и лоялните чиновници не се вписват. "

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР